Om Gaea

Den grekiska Medelhavsmaten står inte bara för bra råvaror utan även för hälsa och positiv livsstil för både gammal och ung.

Gaea är en av världens främsta tillverkare av högkvalitativa medelhavsprodukter. Gaea’s produkter har vunnit ett stort antal internationella smak- och kvalitetsutmärkelser.

Prisbelönta regionala olivoljor

Gaea’s olivoljor har en mycket låg syrahalt som ligger under 0,3%. De är märkta med EU’s D.O.P symbol vilket garanterar den höga kvaliteten och att produkten kommer från ett skyddat odlingsområde.

Oliver är perfekt snabbmat

Ha alltid några olika sorters oliver hemma, en räddare i nöden! Servera olika sorter i vackra skålar och bjud som snack före maten eller som ett gott tillbehör. Gör en sallad lite matigare med några goda urkärnade oliver, passar bra även i andra sallader än den klassiska grekiska. Testa också goda oliver i den varma maten, både nyttigt och gott!

Tapenade för snacking och matlagning

Tapenade är en olivbaserad röra som vi äter på olika typer av bröd men det är också fantastiskt gott i så många andra sammanhang.
– Lägg en klick god tapenade med fetaost eller soltorkad tomat på ett salt kex eller titta vad du har i ditt skafferi.
Överraska med nya kombinationer, vi lovar att det funkar bra! En tapenade kan med fördel också förgylla en varmrätt med kött och grönsaker i ugn eller en gryta.

Fun dining – Greek way!

Att använda bra råvaror och enkla recept gör det roligt och lätt att laga god mat! Servera en grekisk måltid under enkla former med många smårätter och duka upp vartefter de är klara så kan både du och dina gäster koppla av och bara ha kul! Du hittar många goda recept på vår receptsida som vi ständigt fyller på med nya goda rätter.

Meze som är en del av grekisk kultur och livsstil är ett begrepp som många känner till. Meze betyder inte enbart ett stort antal smårätter, utan framför allt, att umgås med vänner kring mat och dryck, dela tankar och njuta av livet!

För GAEA är miljön väldigt viktig!

Gaea samarbetar med den schweiziska organisationen Myclimate för att klimatkompensera och motverka koldioxidutsläppen. Gaea’s olivoljor är de första CO2 neutrala (klimatneutrala) olivoljorna i världen.

Läs mer om Myclimate...

Tipsa en vän