Orzo risotto med havskräftor

Recept


            4 personer som förrätt
1 dl Finhackad scharlottenlök
1 msk
Finhackad vitlök
1 msk
Strimlad bladpersilja
0,5 dl Gaea olivolja
150g Grekisk orzo pasta eller risoni
5-6 dl Fisk och skaldjursfond, hemlagad eller från koncentrat
100g Riven parmesan
4 stora Havskräftstjärtar
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och vitlök sakta tills det blivit genomskinliga. Rör i pastan och späd med buljong.
Tillsätt buljongen lite åt gången, vätskan skall precis täcka pastan (Bäst blir det om buljongen är varm.) Rör om försiktigt med jämna mellanrum.
När pastan känns färdig (ca 15-20 minuter) så ställ den åt sidan, rör i parmesan och persilja, smaka av med salt och svartpeppar.
Späd med buljong så att det får en fin, lite lös konsistens.
Värm kräftorna försiktigt och servera dem ovanpå risotton..
Det här goda receptet har jag skrivit ut från www.sweetbabyrays.se

Tipsa en vän